Toto Wolff kommer att missa fler lopp i framtiden – ny struktur på väg hos Mercedes

Foto: Toto Wolff / Gettyimages

Mercedes-chefen Toto Wolff har avslöjat att han i framtiden kommer att vara frånvarande vid fler tävlingshelger.

Toto Wolff har som mål att ’skapa en struktur för framtiden’ hos Mercedes. Han siktar på att kunna utebli från fler Formel 1-lopp i framtiden, eftersom kalendern fortsätter att växa.

Den här säsongen var Wolff inte närvarande under loppen i Japan och Qatar. Det var dock inte helt frivilligt, eftersom han behövde återhämta sig efter en knäoperation.

Därför var det den tidigare F1-föraren Jerome d’Ambrosio som fick ansvaret för de två loppen. Enligt Crash.net delade han dock ansvaret med teamets kommunikationschef, Bradley Lord.

Wolff har absolut inte planer på att sluta som teamchef, men han vill möta en annan framtid. Därför vill han skapa en annan struktur i teamet.

”Det klara målet är att bygga en struktur för framtiden, och det är mitt ansvar för teamet,” sa Wolff i en intervju med AP.

”En sten kan falla på mitt huvud, och hur ser det ut efteråt? Därför skulle jag vilja att jag inte är vid 24 lopp om några år. Kanske bara 15 lopp.”

”Men det är många år kvar. Jag ser mig själv i den här rollen under lång tid. Jag kan inte föreställa mig att göra något annat.”

Wolff avslöjade också att han övervägde att sluta i Formel 1 år 2020, eftersom han var ’mentalt och fysiskt trött’.

”Jag kämpade verkligen år 2020. Jag behövde fatta ett beslut om jag skulle fortsätta vara aktiv inom sporten eller vara aktieägare, och återvända till min finansvärld. Jag var trött, mentalt och fysiskt, men sedan kom jag till insikten att jag ville fortsätta,” sa han.

”Jag känner att jag bidrar till teamet med finans och motorsport. Jag har en passion för båda, och det är därför jag fortsätter att göra det.”

lördag 18. november 2023

fredag 17. november 2023